Laserontharing voor- en nazorg

Ongewenste haargroei verwijderen

Het verwijderen van ongewenste lichaamshaar is vaak een tijdrovende en minder plezierige taak, of het nu gaat om scheren, waxen of epileren. Bovendien gaan deze methoden vaak gepaard met irritaties, scheerbultjes en ingegroeide haren en de resultaten zijn vaak van korte duur. Gelukkig biedt laserontharing een duurzamere oplossing voor het definitief verwijderen van hinderlijke haren. Hoewel eerdere laserbehandelingen niet altijd pijnloos waren en niet altijd het gewenste effect hadden, heeft de technologie de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt.

GentleMax Pro Laser van Candela

Een baanbrekende ontwikkeling in de wereld van laserontharing is de introductie van een geavanceerde en veilige medische laser: de krachtige Alexandrite/ND-YAG-laser genaamd de GentleMax Pro Laser van Candela. Eunoía Clinic in Groningen loopt voorop door als eerste deze nieuwste technologie te omarmen. Dit innovatieve lasersysteem belooft niet alleen effectiever te zijn, maar ook minder ongemak voor degenen die streven naar permanente ontharing.

Huidspecialist

Bij Eunoía Clinic kun je rekenen op een ervaren huidspecialist met medische kwalificaties die zich toelegt op de aanpak van ongewenste haargroei. Het is helaas niet vanzelfsprekend dat een laser behandeling effectief en veilig verloopt, aangezien veel laserapparaten niet aan de verwachtingen voldoen en zelfs schade kunnen veroorzaken in plaats van bijdragen aan een gladde en stralende huid.

Laserontharing

Met jarenlange expertise in laserontharing en dagelijkse behandelingen met medisch gecertificeerde laserapparatuur, hebben wij diverse situaties aangepakt. Hierdoor kunnen we realistische inschattingen maken van de te verwachten resultaten. Bij Eunoía Clinic kun je vertrouwen op betrouwbaar advies, gebaseerd op onze specialisatie in laserontharing en voortdurende kennis van de laatste ontwikkelingen. Wij staan open voor al je vragen en behoeften.

Bij Eunoía Clinic staat jouw behandeling altijd onder toezicht van een medisch gekwalificeerde huidspecialist met ruime ervaring in het behandelen van verschillende huidtypen. Ons zorgvuldige selectieproces voor medewerkers en de nauwkeurige keuze van apparatuur zijn gericht op het leveren van het optimale resultaat voor jou. We begrijpen hoe frustrerend het kan zijn wanneer je eindeloos op zoek bent naar de juiste kliniek. Daarom bieden we eerlijk en betrouwbaar advies. Ons streven is altijd om het best haalbare resultaat voor jou te bereiken. Wij zijn pas blij wanneer jij blij bent. 

Voorzorg laserbehandeling:

Hier zijn enkele belangrijke overwegingen die je in overweging moet nemen vóór de behandeling:

• Zorg ervoor dat u met een schone huid naar de afspraak komt, zonder make-up, bodylotion of deodorant op het te behandelen gebied.
 • Vermijd gedurende zes weken voorafgaand aan de behandeling blootstelling aan de zon, zonnebank en het gebruik van zelfbruiningsmiddelen.
• Stop zes weken voor de behandeling met het waxen, harsen of epileren van het te behandelen gebied.
• Scheer het te behandelen gebied 1-2 dagen van tevoren.
• Stop drie tot zeven dagen voor de behandeling met het gebruik van een exfoliant, retinol (vitamine A crème), hormoonzalf en hydrochinon in het te behandelen gebied.
• Als u last heeft van een actieve koortslip, mag uw gezicht niet worden behandeld en moet u wachten tot de koortslip volledig is genezen.
• Botox- en/of fillerbehandelingen in het te behandelen gebied mogen maximaal tot twee weken voor de behandeling worden uitgevoerd. Na een botox- en/of fillerbehandeling vragen wij je om vier weken na jouw laatste behandeling weer een laserbehandeling te ondergaan.
• Vermijd twee tot vier weken voor de behandeling gezichtsbehandelingen zoals sterke chemische peelings, microneedling en andere huidverdunnende behandelingen in het te behandelen gebied.
• Bij klachten zoals koorts of griep wordt de behandeling uitgesteld.
• Tijdens de zwangerschap en borstvoeding voeren wij geen laser behandelingen uit.

Nazorg laserbehandeling:

• Wij adviseren u om minimaal 4 tot 6 weken voor en na de laserbehandeling geen gebruik te maken van de zonnebank en/of het te behandelen gebied langdurig bloot te stellen aan UV-straling. 

• Tijdens het gehele behandeltraject is het belangrijk om direct zonlicht, zonnebank en het gebruik van zelfbruiningsmiddelen op de behandelde gebieden te vermijden. Bescherm de huid altijd met een goede zonbescherming van minimaal SPF50.

• Gedurende de eerste 48 uur na de behandeling wordt het afgeraden om warmtebronnen te gebruiken, zoals intensief sporten, de sauna of hete douches, zodat het lichaam de warmte van de laser effectief kan afvoeren.

• Tijdens het behandeltraject is het niet toegestaan om ontharingsmethodes te gebruiken waarbij de haarwortel wordt verwijderd, zoals waxen, harsen en epileren. Het is wel toegestaan om de haren te scheren of knippen.

• In het behandelde gebied wordt het gedurende de eerste twee weken afgeraden om andere behandelingen te ondergaan, zoals een gezichtsbehandeling.

Picture of Eunoia

Eunoia

Laseren en cryolipolise in Groningen

Gerelateerde blogs