Veelgestelde vragen

Laserontharing FAQ

Laserontharen

Laserontharen van de schaamstreek is een ideale oplossing om van scheerirritaties, ingegroeide haartjes en stugge haren af te komen. Ons team gaat altijd met respect, begrip en volledige vertrouwen met je om. Bij Eunoía Laser Clinic ben je in veilige handen. Ons team bestaat uit professionals met een beroepsgeheim waardoor jouw behandelprocedure vertrouwelijk blijft.

Wij adviseren wanneer je volledig haarvrij bent om 1 of 2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling uit te laten voeren. Dit omdat er weleens hormonale schommelingen optreden waardoor je haargroei kunt ontwikkelen. Dit is natuurlijk niet altijd nodig.

Voor de behandeling is het essentieel dat je huid niet gebruind is door de zon, zonnebank of zelfbruiner op het te behandelen gebied. Een te bruine huid kan namelijk pigmentatievlekken en/of pigmentverschuivingen veroorzaken wanneer je met de laser behandeld wordt. Om ervoor te zorgen dat je behandeling optimaal verloopt, raden wij aan om het behandelgebied minimaal 4 tot 6 weken vóór je afspraak niet bloot te stellen aan de zon of de zonnebank. Dit geldt ook voor de periode na de behandeling: zorg ervoor dat je huid minimaal 2 weken na de behandeling niet in direct zonlicht komt. Dit is met name belangrijk voor onbeschermde delen zoals het gelaat, de armen, de benen en een deel van de oksels die vaker aan UV-straling worden blootgesteld tijdens zonnige periodes.

Tips voor een veilige zomer:
•⁠ ⁠Gebruik dagelijks SPF 30 of hoger: Breng de zonnebrandcrème royaal aan en herhaal dit elke twee uur, vooral na het zwemmen of zweten.
•⁠ ⁠Blijf uit de zon tussen 10:00 en 16:00: Dit zijn de uren waarop de UV-straling het sterkst is.
•⁠ ⁠Draag beschermende kleding: Hoeden, lange mouwen en zonnebrillen kunnen helpen om je huid te beschermen.
•⁠ ⁠Blijf in de schaduw: Zoek zoveel mogelijk de schaduw op, vooral tijdens de piekuren van de zon.

Eunoía Clinic werkt met de meeste geavanceerde lasertechniek en deze kan ieder huidtype behandelen. Het maakt niet uit of je een lichte huid of een donker getinte huid hebt. Dit komt doordat de GentleMax Pro zich op uiterst effectieve wijze richt op de proteïnen in het haarzakje. De GentleMax Pro is geschikt voor alle denkbare huidtypen.

Laserontharen voor mannen is uiteraard ook mogelijk. De meest gelaserde zones bij mannen zijn om de baardlijn heen, nek, de buik, de schouders en de rug.

Nee, laser ontharen heeft geen effect op de vruchtbaarheid. De laser die bij Eunoía Clinic wordt gebruikt is de nieuwste laser die goedgekeurd is door de uiterst kritische Amerikaanse Food and Drug Administration keuringsdienst (FDA). Dit is de hoogste Amerikaanse autoriteit die medische apparatuur test voordat deze op de markt mogen komen.

Een laserpakket bestaat uit zes behandelingen.

Soms hoor je zorgelijke verhalen over laserbehandelingen die brandwonden veroorzaken of waarbij je schadelijke stoffen inademt. Dit komt voor, dus het is niet zo vreemd dat je je afvraagt of laserontharing schadelijk is. Het antwoord op deze vraag is simpel: Laserontharing is niet schadelijk, mits je dit in de juiste professionele kliniek laat doen. Bij ons bent u in goede handen.

Er zijn voor het apparaat dat wij gebruiken geen bijwerkingen bekend, maar u er kan in incidentele gevallen een pigmentverschuiving ontstaan van tijdelijke aard. Deze pigmentverschuiving kan optreden als men onder de zonnebank of in de zon is geweest vlak voor of na een behandeling. Om dit te voorkomen kunt u het beste tussen 10-14 dagen voor en na de behandeling uw huid niet aan direct zonlicht blootstellen of onder de zonnebank gaan. Het is verstandig om uw zongedrag met uw behandelaar te bespreken.

De minimumleeftijd om te worden behandeld bij Eunoía Clinic is 16 jaar. Tot de leeftijd van 18 jaar moet een ouder of voogd schriftelijk toestemming geven.

Bedenk wel dat bij jongeren de haargroei nog maar net is begonnen en behandeling met laser wellicht weinig zin heeft. Immers een jong persoon is in de groei, en dat geldt dus ook voor haargroei.

De tijdsduur tussen behandeling bedraagt:

* Gezicht 4 tot 6 weken

* Lichaam 6 tot 8 weken

Met andere woorden; na ongeveer 9 maanden kunt u van uw ongewenste haargroei af zijn!

 

Nee, op het te behandelen gebied mag geen deodorant (bij oksels) of andere cosmetische producten (bij gelaat) gebruikt worden op dezelfde dag van een laserbehandeling. Dit komt door de chemische stoffen die door de warmte van de huid anders kunnen worden opgenomen.

 

Bij iedere behandeling worden er haarzakjes vernietigd waardoor er geen nieuwe haar meer terug groeit. Na de eerste behandeling merkt u dat de haren al minder snel terug groeien. Na drie à vier behandelingen wordt het resultaat echt zichtbaar omdat er dan kale plekken op de huid ontstaan. Voor het optimale resultaat raadt ons team u aan om het behandelingstraject compleet af te ronden.

 

In principe kunnen alle gebieden waar haren op het lichaam aanwezig zijn, met laser behandeld worden. Het gebied rondom het oog en in het oor is niet toegestaan in verband met het risico op beschadiging van inwendig weefsel (oog, gehoorgang).

Een laserbehandeling wordt afgeraden als je:

* zwanger bent

* borstvoeding geeft

* aan epilepsie lijdt

* koorts of een infectie hebt

* medicijnen gebruikt die je huid lichtgevoelig maken

* ontstekingsremmers slikt

* een pacemaker hebt

* piercings, tatoeages of een implantaat hebt in het te behandelen gebied

Nee. Dit kunnen wij niet doen omdat iedere persoon uniek is. De laser werkt op ieder persoon anders waardoor wij geen garantie kunnen geven.

 

Het scheren van de haren mag gewoon tussen de behandelingen door. Harsen en epileren mag niet meer worden gedaan. Hierdoor verdwijnen de haarzakjes en werkt de laserbehandeling niet. 

 

Het gevoel van de laser is te vergelijken als een elastiekje die tegen de huid wordt geschoten. Dit gevoel is heel kort en verdwijnt snel weer. Het is goed te verdragen en na de behandeling kan de huid gekoeld worden. De meerderheid voelt vrij weinig van een behandeling.

Tijdens de zwangerschap wordt laserontharen afgeraden omdat er niet bekend is of er schade kan worden toegebracht. Ook is de huid tijdens de zwangerschap gevoeliger voor pigmentverschuivingen. Ook gedurende de periode dat u borstvoeding geeft raden wij laserontharing af. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden na uw zwangerschap.

De laser geeft een lichtbundel af met een bepaalde golflengte. Deze golflengte reageert op het pigment in onze haren. Het licht van de laser wordt door het pigment omgezet in warmte waardoor het haarzakje vernietigd wordt. De haren waarvan de haarzakjes nog niet zijn vernietigd groeien terug en worden tijdens een volgende laserbehandeling opnieuw belicht. Haren hebben verschillende groeifasen en het is van belang de haren in al deze fasen te behandelen, daarom zijn er meerdere behandelingen nodig.

Jazeker, ingegroeide haren kunnen goed behandeld worden met onze lasers. Ingegroeide haren zijn zeer vervelend en ontsierend. Ze zorgen voor bultjes op het huidoppervlak en kunnen irriteren wanneer er een ontsteking ontstaat. Ze ontstaan vaak door het scheren met een bot scheermesje, als je te weinig scrubt of wanneer je tegen de haargroei in scheert. Dé oplossing tegen dit vervelende probleem is laseren bij Eunoía Laser Clinic in Groningen.

De haarzakjes die compleet vernietigd zijn kunnen nooit meer haar produceren. Wel kan je lichaam in sommige gevallen nieuwe haren produceren. Onder onze huid zitten namelijk duizenden haarzakjes die slapen. Deze kunnen wakker gemaakt worden in een latere stadium van ons leven door hormoonveranderingen zoals bij zwangerschap of de menopauze. Het gebruik van bepaalde medicijnen of bijvoorbeeld een periode van stress en veel inspanning kunnen ook bijdragen aan veranderingen waardoor ons lichaam weer opnieuw haar kan produceren. Deze haren zullen een stuk zachter en dunner zijn en ook minder snel groeien. Dit zullen niet net zo veel haren zijn als dat het ooit is geweest.

Ja, laserbehandelingen voor mannen zijn net zo effectief als voor vrouwen. Mannen hebben vaak zelfs nog stuggere haren ten opzichte van vrouwen. Hierdoor is er vaak nog meer pigment aanwezig in het haarzakje waardoor de behandeling erg effectief zal zijn.

Ja dat kan. Wel zijn de behandelingen het meest effectief wanneer je deze opvolgt met de juiste tussenpozen ertussen. We adviseren dus om altijd het aantal aangeraden behandelingen op te volgen voor een optimaal resultaat.

Over het algemeen is het resultaat van laserontharing definitief. Toch zijn er regelmatige onderhoudsbehandelingen vereist om het optimale effect te behouden. Dit komt doordat het lichaam onder invloed van hormonen na verloop van tijd enkele nieuwe haartjes kan aanmaken. In de praktijk betekent dit dat de meeste mensen ervoor kiezen eens in de 1 à 2 jaar terug te komen voor een behandeling. Deze frequentie kan echter variëren, afhankelijk van individuele factoren zoals persoonlijke kenmerken, lichaamstype en haartype. Tijdens een kosteloos eerste consult met de huidspecialist worden deze verwachtingen uitgebreid besproken.

Cryolipolyse FAQ

Cryolipolyse

Een behandeling met de Coolsculpt® duurt 40 minuten. Dat is exclusief de tijd die nodig is voor het uit- en aankleden, het plaatsen van de handstukken op het lichaam en een korte massage achteraf van het behandelde gebied. Reken dus op ongeveer een uur in totaal voor een behandeling. Heb je twee behandelingen achter elkaar, dan zal het in totaal zo’n anderhalf uur duren.

Tijdens de behandeling doet de Coolsculpt® het werk; het koelt de vetcellen van het gebied dat behandeld wordt. In die tijd kun jij rustig een boek lezen, een film kijken.

Nadat de gelpads zijn aangebracht op de huid, worden de behandelkoppen geplaatst. Zitten deze goed, dan wordt de Coolsculpt® aangezet. Op dat moment zuigt het de huid in de behandelkoppen, dat voelt even als sterk knijpen en trekken en het kan ook tintelingen veroorzaken. Dit gevoel trekt echter snel weg naarmate de huid sterker wordt gekoeld. Tijdens deze beginfase is er altijd een specialist bij je. Na de behandeling wordt de huid door de specialist goed gemasseerd. Dit zorgt voor een beter resultaat. De gehele behandeling wordt door onze cliënten als pijnloos ervaren.

Dat is sterk afhankelijk van het gewenste eindresultaat en de locaties die behandeld moeten worden. Per behandeling plaatsen we twee behandelkoppen waardoor we meer gebieden per keer kunnen behandelen. Ook kunnen twee behandelingen direct achter elkaar gepland worden, bijvoorbeeld bij verschillende delen van het lichaam. Wel kun je tijdens een lichaamsbehandeling ook een behandelkop voor de onderkin tegelijkertijd krijgen. Dan behandel je meerdere gebieden tegelijkertijd! Tussen behandelingen op hetzelfde gebied, moet acht weken tijd zitten om het lichaam de tijd te geven de bevroren vetcellen te verwijderen.

Tijdens het eerste consult maken we een persoonlijk behandelplan zodat je vooraf precies weet hoeveel behandelingen jij nodig hebt.

Nee. Direct na de behandeling mag je weer doen wat je van plan was; je kunt op de fiets naar huis, je kunt gaan sporten of aan het werk. De behandeling is geen operatie en er is geen verdoving nodig, je kunt dus weer gewoon verder met jouw bezigheden.

Jazeker. De Coolsculpt® heeft het CE-keurmerk wat betekent dat het Europees goedgekeurd is. Ook wordt het apparaat regelmatig door gecertificeerde instanties gecontroleerd en zijn onze specialisten ervaren en opgeleid om deze behandelingen met de Coolsculpt® uit te voeren. Bovendien wordt vooraf via een checklist persoonlijk de medische status bepaald en is bij elke behandeling een specialist aanwezig.

Om de huid extra te beschermen plaatsen we tussen de behandelkop en de huid een gelpad. De huid heeft dus nooit direct contact met het apparaat.

Het eerste resultaat is al zichtbaar 3 tot 5 weken na de eerste behandeling. 12 weken na de laatste behandeling kom je terug voor een controleafspraak. Daar maken we opnieuw foto’s die we vergelijken met de foto’s voor de eerste behandeling. Zo zie je precies welk resultaat je in totaal hebt bereikt.

Het behandelde gebied zal na de behandeling wat gevoelig zijn. Soms kan wat roodheid of een blauwe plek ontstaan. Dit is volkomen normaal en de huid herstelt zich hier weer van binnen enkele dagen.

Nee. Kou heeft altijd al een positieve werking op de huid en helpt het wat verstrakken. Ook als de vetcellen verdwijnen, wordt de huid niet slapper omdat dit heel geleidelijk gaat. De huid heeft dus de tijd om zich aan de nieuwe lichaamsvormen aan te passen. Was de huid al slap voor de behandeling, dan verandert dit echter niet.

Dat hangt van een aantal zaken af. Jouw BMI-score is een belangrijke indicator; als die 32 of hoger is, dan is het medisch niet verantwoord om cryolipolyse uit te voeren. We zullen je dan ook niet behandelen. Is jouw BMI lager, dan kan het in principe wel. Tijdens een persoonlijk gesprek, het eerste consult, bespreken we jouw medische geschiedenis en gezondheid. Daarna bepalen we of je in aanmerking komt voor een behandeling.

Cryolipolyse kan niet bij een aantal medische condities zoals:

* Donath-Landsteiner-sydroom

* Cryoglobulinemia

* Extreme gevoeligheid voor koude zoals bij de ziekte van Raynaud of koude-urticaria

Ook is een behandeling in vet bevriezen niet mogelijk bij sterk overgewicht; een BMI hoger dan 32. Twijfel je of jij wel in aanmerking komt voor deze behandeling? Ga dan in gesprek met onze specialisten. Zij beoordelen altijd jouw geschiktheid voor de behandeling tijdens het eerste consultgesprek.

Jazeker! Die enkele vetrolletjes zijn berucht; je kunt sporten en gezond eten wat je wilt maar vaak kom je niet van die laatste restjes vet af. Dat buikje, die onderkin, je rug of heupen. Dat hardnekkige vet verwijderen we wel met cryolipolyse. Door heel lokaal het vet te bevriezen kun je met deze behandeling wel van een plaatselijk vetrolletje afkomen.

Door de kou kristalliseren de vetcellen. Hierdoor sterven ze af en worden ze door het lichaam afgestoten. In de weken na de behandeling verlaten deze dode vetcellen via natuurlijke weg (urine) het lichaam.

Kort gezegd kan vet ‘van kin tot knie’ bevroren worden. Je kunt bij ons terecht voor:

* Kin; een onderkin of dubbele kin

* Bovenarmen

* Rug; flanken en rugvet rondom de bh-rand

* Buikvet, taille en lovehandles

* Heupen en dijen

* Knieën

 

 

Een cryolipolyse-behandeling verwijdert definitief de vetcellen. Dat resultaat is dus blijvend. Maar natuurlijk is een gezonde leefstijl na de behandelingen wel nodig, om een gezond, strak lichaam te behouden. Streng diëten raden wij niet aan, wel sporten, gezond eten en veel water drinken. Tijdens de behandeling adviseren wij je daar ook persoonlijk over.