Laserontharing

Hoe werkt definitieve laserontharing?

Wanneer u wilt starten met laseren is het vaak zoeken naar een goed en geavanceerd laserapparaat. Welke past bij mij en waarom? Eunoía laser clinic werkt met de GentleMax Pro en de 3D alpha-ice laser. Ons laserapparaten beschikken over de nieuwste technologie van 2023 en produceert een krachtige lichtstraal, de energie van deze straal wordt in het pigment van de haarwortels omgezet in warmte. Hierdoor worden de haarzakjes vernietigd en is haargroei niet meer mogelijk.

Behandelplan laserontharing

Onze laserspecialist start met een vrijblijvend intakegesprek. Wij beoordelen jouw huid- en haartype in combinatie met jouw persoonlijke gezondheid. Zo kan er worden beoordeeld welke methode voor jou het meest geschikt is en waarom. Tijdens uw vrijblijvende intake gesprek zullen wij alles open en eerlijk met u bespreken. Wij zullen alles tot in de details aan u uitleggen, zoals; de werking van het laserontharen, uw gezondheid en eventuele medicatiegebruik en het invloed daarvan op uw behandeling. Een intakegesprek is erg essentieel voor de behandelingen. Wij merken namelijk door ervaring, dat wanneer een klant goed op de hoogte is van alle informatie over het laseren, de klant alles beter begrijpt en beter samenwerkt met ons waardoor wij altijd een zeer goed resultaat behalen.

Voor de behandeling

48 tot 24 uur vóór de behandeling dient het te behandelen gebied geschoren en schoon te zijn. Belangrijk! Epileren en waxen vóór of tijdens een behandeltraject is niet toegestaan.Wij kunnen u niet behandelen wanneer u het te behandelen gebied epileert of waxt. Scheren is wel toegestaan.

Dit komt omdat haren pigment bevatten, dit pigment noemt ons team een chromofoor. Bij laser behandelingen hebben we chromoforen nodig om een effectieve laserbehandeling uit te voeren. Als het haartje boven de huid uitsteekt dan ziet het laserapparaat direct het pigment op de huid. Om deze reden dienen de haren 48 tot 24 uur van te voren geschoren te worden. Daarom mag er ook niet meer geharst of geëpileerd worden. Het haarzakje is dan leeg en daardoor ziet de laser geen pigment waardoor er geen resultaat zal zijn.

Het is belangrijk om je huid tenminste 2 weken voor de behandeling niet bloot te stellen aan direct zonlicht.

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling wordt uw huid eerst gedesinfecteerd, waarna er indien nodig vakjes op de huid worden getekend. Hierdoor kan de laserspecialist extra nauwkeurig te werk gaan. De verkoelende gel wordt aangebracht op de huid, deze bevordert de werking van de laser en koelt gelijktijdig uw huid tijdens het ontharen. Bij de GentleMax Pro laser wordt er geen gebruik gemaakt van een verkoelende gel. Bij deze laser zit er een gepatenteerd koelingssysteem in het laserapparaat ingebouwd.

De huidspecialist zal met een strijkende beweging (motion-techniek) over het te behandelen gebied verplaatsen waarbij de laser veel pulsen afschiet. In het geval van de GentleMax Pro worden er losse pulsen gebruikt in plaats van een motion-techniek. Hierdoor wordt de huid geleidelijk aan opgewarmd en vernietigen de laserstralen de haarzakjes en het eiwit daarin. Dit maakt haargroei onmogelijk.

Na de behandeling

Gebruik jij iedere dag een SPF? Natuurlijk weet je inmiddels dat je je huid goed moet beschermen tegen de schadelijke straling van de zon. Dit is normaal gesproken ook al erg belangrijk, maar wanneer je kiest voor laserontharing om ongewenste haargroei te verwijderen, is belang dat je een goede zonbeschermingsfactor draagt. 

Na een laserbehandeling is je huid extra gevoelig, waardoor deze nog kwetsbaarder wordt voor de schade van zonlicht. Wij adviseren je dan ook om na een behandeling direct zonlicht te vermijden en zelfs in de schaduw te smeren met een zonnebrandcrème met een zo hoog mogelijke beschermingsfactor. Om het gehele jaar door effectief en veilig behandeld te kunnen worden, is het belangrijk dat u uw huid het hele jaar door tegen de zon beschermt. Dus niet alleen ´s zomers!

Voordelen laserontharing

Nooit meer...

Je wordt altijd behandeld door een gecertificeerde laserspecialist zodat je 100% zeker bent van een veilige en effectieve behandeling.

Veelgestelde vragen

Laserontharing FAQ

Laserontharen van de schaamstreek is een ideale oplossing om van scheerirritaties, ingegroeide haartjes en stugge haren af te komen. Ons team gaat altijd met respect, begrip en volledige vertrouwen met je om. Bij Eunoía Laser Clinic ben je in veilige handen. Ons team bestaat uit professionals met een beroepsgeheim waardoor jouw behandelprocedure vertrouwelijk blijft.

Wij adviseren wanneer je volledig haarvrij bent om 1 of 2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling uit te laten voeren. Dit omdat er weleens hormonale schommelingen optreden waardoor je haargroei kunt ontwikkelen. Dit is natuurlijk niet altijd nodig.

Ook een zongebruinde huid kan een behandeling met onze GentleMax Pro en de Alpha 3D ICE laser ondergaan. Dit komt doordat beide lasers zich op uiterst effectieve wijze richten op de proteïnen in het haarzakje en niet op het pigment van de huid. U kunt bij Eunoía Clinic dus ieder jaargetijde behandeld worden.

Het is raadzaam ca. een week voor uw behandeling niet uitgebreid te gaan zonnen of gebruik te maken van een zonnebank. Uw huid moet simpelweg even tot rust komen.

Eunoía Clinic werkt met de meeste geavanceerde lasertechnieken en deze kunnen ieder huidtype behandelen. Het maakt niet uit of je een lichte huid of een donker getinte huid hebt. Dit komt doordat de GentleMax Pro en de Alpha 3D ICE laser zich op uiterst effectieve wijze richten op de proteïnen in het haarzakje. De GentleMax Pro en de Alpha 3D ICE zijn geschikt voor alle denkbare huidtypen.

Laserontharen voor mannen is uiteraard ook mogelijk. De meest gelaserde zones bij mannen zijn om de baardlijn heen, nek, de buik, de schouders en de rug.

Nee, laser ontharen heeft geen effect op de vruchtbaarheid. De laser die bij Eunoía Clinic wordt gebruikt is de nieuwste laser die goedgekeurd is door de uiterst kritische Amerikaanse Food and Drug Administration keuringsdienst (FDA). Dit is de hoogste Amerikaanse autoriteit die medische apparatuur test voordat deze op de markt mogen komen.

Een laserpakket bestaat uit zes behandelingen.

Soms hoor je zorgelijke verhalen over laserbehandelingen die brandwonden veroorzaken of waarbij je schadelijke stoffen inademt. Dit komt voor, dus het is niet zo vreemd dat je je afvraagt of laserontharing schadelijk is. Het antwoord op deze vraag is simpel: Laserontharing is niet schadelijk, mits je dit in de juiste professionele kliniek laat doen. Bij ons bent u in goede handen.

Er zijn voor het apparaat dat wij gebruiken geen bijwerkingen bekend, maar u er kan in incidentele gevallen een pigmentverschuiving ontstaan van tijdelijke aard. Deze pigmentverschuiving kan optreden als men onder de zonnebank of in de zon is geweest vlak voor of na een behandeling. Om dit te voorkomen kunt u het beste tussen 10-14 dagen voor en na de behandeling uw huid niet aan direct zonlicht blootstellen of onder de zonnebank gaan. Het is verstandig om uw zongedrag met uw behandelaar te bespreken.

De minimumleeftijd om te worden behandeld bij Eunoía Clinic is 16 jaar. Tot de leeftijd van 18 jaar moet een ouder of voogd schriftelijk toestemming geven.

Bedenk wel dat bij jongeren de haargroei nog maar net is begonnen en behandeling met laser wellicht weinig zin heeft. Immers een jong persoon is in de groei, en dat geldt dus ook voor haargroei.

De tijdsduur tussen behandeling bedraagt:

* Gezicht 4 tot 6 weken

* Lichaam 6 tot 8 weken

Met andere woorden; na ongeveer 9 maanden kunt u van uw ongewenste haargroei af zijn!

 

Nee, op het te behandelen gebied mag geen deodorant (bij oksels) of andere cosmetische producten (bij gelaat) gebruikt worden op dezelfde dag van een laserbehandeling. Dit komt door de chemische stoffen die door de warmte van de huid anders kunnen worden opgenomen.

 

Bij iedere behandeling worden er haarzakjes vernietigd waardoor er geen nieuwe haar meer terug groeit. Na de eerste behandeling merkt u dat de haren al minder snel terug groeien. Na drie à vier behandelingen wordt het resultaat echt zichtbaar omdat er dan kale plekken op de huid ontstaan. Voor het optimale resultaat raadt ons team u aan om het behandelingstraject compleet af te ronden.

 

In principe kunnen alle gebieden waar haren op het lichaam aanwezig zijn, met laser behandeld worden. Het gebied rondom het oog en in het oor is niet toegestaan in verband met het risico op beschadiging van inwendig weefsel (oog, gehoorgang).

Een laserbehandeling wordt afgeraden als je:

* zwanger bent

* borstvoeding geeft

* aan epilepsie lijdt

* koorts of een infectie hebt

* medicijnen gebruikt die je huid lichtgevoelig maken

* ontstekingsremmers slikt

* een pacemaker hebt

* piercings, tatoeages of een implantaat hebt in het te behandelen gebied

Nee. Dit kunnen wij niet doen omdat iedere persoon uniek is. De laser werkt op ieder persoon anders waardoor wij geen garantie kunnen geven.

 

Het scheren van de haren mag gewoon tussen de behandelingen door. Harsen en epileren mag niet meer worden gedaan. Hierdoor verdwijnen de haarzakjes en werkt de laserbehandeling niet. 

 

Het gevoel van de laser is te vergelijken als een elastiekje die tegen de huid wordt geschoten. Dit gevoel is heel kort en verdwijnt snel weer. Het is goed te verdragen en na de behandeling kan de huid gekoeld worden. De meerderheid voelt vrij weinig van een behandeling.

Tijdens de zwangerschap wordt laserontharen afgeraden omdat er niet bekend is of er schade kan worden toegebracht. Ook is de huid tijdens de zwangerschap gevoeliger voor pigmentverschuivingen. Ook gedurende de periode dat u borstvoeding geeft raden wij laserontharing af. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden na uw zwangerschap.

De laser geeft een lichtbundel af met een bepaalde golflengte. Deze golflengte reageert op het pigment in onze haren. Het licht van de laser wordt door het pigment omgezet in warmte waardoor het haarzakje vernietigd wordt. De haren waarvan de haarzakjes nog niet zijn vernietigd groeien terug en worden tijdens een volgende laserbehandeling opnieuw belicht. Haren hebben verschillende groeifasen en het is van belang de haren in al deze fasen te behandelen, daarom zijn er meerdere behandelingen nodig.

Jazeker, ingegroeide haren kunnen goed behandeld worden met onze lasers. Ingegroeide haren zijn zeer vervelend en ontsierend. Ze zorgen voor bultjes op het huidoppervlak en kunnen irriteren wanneer er een ontsteking ontstaat. Ze ontstaan vaak door het scheren met een bot scheermesje, als je te weinig scrubt of wanneer je tegen de haargroei in scheert. Dé oplossing tegen dit vervelende probleem is laseren bij Eunoía Laser Clinic in Groningen.

De haarzakjes die compleet vernietigd zijn kunnen nooit meer haar produceren. Wel kan je lichaam in sommige gevallen nieuwe haren produceren. Onder onze huid zitten namelijk duizenden haarzakjes die slapen. Deze kunnen wakker gemaakt worden in een latere stadium van ons leven door hormoonveranderingen zoals bij zwangerschap of de menopauze. Het gebruik van bepaalde medicijnen of bijvoorbeeld een periode van stress en veel inspanning kunnen ook bijdragen aan veranderingen waardoor ons lichaam weer opnieuw haar kan produceren. Deze haren zullen een stuk zachter en dunner zijn en ook minder snel groeien. Dit zullen niet net zo veel haren zijn als dat het ooit is geweest.

Ja, laserbehandelingen voor mannen zijn net zo effectief als voor vrouwen. Mannen hebben vaak zelfs nog stuggere haren ten opzichte van vrouwen. Hierdoor is er vaak nog meer pigment aanwezig in het haarzakje waardoor de behandeling erg effectief zal zijn.

Ja dat kan. Wel zijn de behandelingen het meest effectief wanneer je deze opvolgt met de juiste tussenpozen ertussen. We adviseren dus om altijd het aantal aangeraden behandelingen op te volgen voor een optimaal resultaat.

Laserontharen in Groningen

Boek een gratis intake via onderstaande link!