Hoe ontstaan scheerirritaties rondom de bikinilijn?

Scheerirritatie bij de schaamstreek/bikinilijn komt bij maar liefst 95% van de vrouwen die scheren voor. Geloof me, jij bent echt niet de enige!

Hoe ontstaan scheerirritaties rondom de bikinilijn?

Wanneer je de huid scheert, harst of epileert worden de poriën geopend en zijn de haarzakjes vatbaar voor bacteriën. Als de bacteriën de huid weten binnen te dringen raken de haarzakjes geïrriteerd, rood en ontstaan er bultjes met ingegroeide haartjes. Daarnaast maakt waxen de huid erg gevoelig omdat je een laagje van de huid kunt meetrekken. Je kunt het vergelijken met het extreem exfoliëren van de huid. Wanneer je kleding aantrekt ontstaat er dan ook wrijving wat kan leiden tot nog meer huidirritatie. 

De ingegroeide haartjes kunnen bultjes en ontstekingen onder de huid vormen wat later weer tot huidirritatie leidt. Ook kunnen haartjes die groeien, niet door de huid heen kunnen prikken. Dit gebeurt als er bijvoorbeeld dode huidcellen zitten die de toegang naar buiten blokkeren.

Laserontharing is dé ideale oplossing om definitief van deze ontsierende huidirritaties, scheerbultjes en ingegroeide haren af te komen door middel van de GentleMax Pro laser.

Picture of Eunoia

Eunoia

Laseren en cryolipolise in Groningen

Gerelateerde blogs