Laserontharen met een laser vs IPL?

Beide behandelmethoden worden aanbevolen als dé ontharingsmethode. Toch zit er veel verschil tussen beide methodes. Met als belangrijkste; met IPL worden de haarzakjes niet definitief vernietigd.

IPL

IPL  is een flitslicht en laser een laserlicht. Bij IPL schijnt een breedspectrumlicht op de huid. Dit licht is diffuus, het raakt dus een groter deel van de huid. Het gevolg daarvan is dat het meer haarzakjes raakt maar elk haarzakje krijgt door die verdeling minder energie om mee te vernietigen. Het effect is dan ook minder groot en de haarzakjes worden niet geheel vernietigd.

Laser

Een laserapparaat stuurt heel gericht licht. Dit licht is een sterke energiestraal, een gebundeld en krachtig licht dat per keer een haarwortel raakt.

Hierdoor is het effect per haarzakje vele malen groter dan bij IPL-licht. Bij een laserstraal warmt de energie elk haarzakje zodanig op, dat het direct vernietigd wordt. Hierdoor kunnen er geen nieuwe haren meer uit dit haarzakje groeien.

Het resultaat bij een laserbehandeling in ontharing is dus sneller effectief en permanent. Om eenzelfde resultaat te bereiken met een IPL, zijn veel meer behandelingen nodig. En zelfs dan worden bij IPL de haren niet definitief vernietigd.

Tenslotte is het verschil tussen beide methodes dat laserontharen met onze nieuwste laser mogelijk is voor iedereen, ongeacht huidtype of huidtint.

IPL-ontharen kan alleen bij mensen met een licht huidtype, vanwege het risico op pigmentverschuiving en het verbranden van de huid.

Picture of Eunoia

Eunoia

Laseren en cryolipolise in Groningen

Gerelateerde blogs