Cryolipolyse

FREEZE YOUR INSECURITIES

Werk jij hard aan een strak en slank lichaam, maar wil dat laatste randje vet maar niet weg? Of stoor jij je aan een teveel aan vet op jouw lichaam? Dan is plaatselijk vet bevriezen bij Eunoía Clinic dé oplossing! Ons tean staat voor je klaar met de nieuwste innovatieve en effectieve methode: Cryolipolyse. Daarmee wordt jouw vet plaatselijk verwijderd. Verdoving of een medische ingreep is niet nodig. Het resultaat is definitief en de behandeling pijnloos en eenvoudig. Binnen gemiddeld één tot drie behandelingen bereik je jouw gewenste resultaat!

Plaatselijke vetbevriezing

Het klinkt misschien als een sprookje of te mooi on waar te zijn, maar dat is het absoluut niet. Plaatselijke vetbevriezing is een bewezen en veilige methode die wereldwijd al jaren wordt toegepast. Door lokaal de huid met daaronder de vetcellen sterk te koelen op een temperatuur van -10°C, kristalliseren de vetcellen op die plek. Die vetcellen breken daardoor af en worden door het lichaam in de daaropvolgende weken op natuurlijke wijze afgevoerd middels het lymfestelsel.

Wanneer zie je al resultaat?

Na zo’n 3 tot 6 weken zie je al het eerste resultaat! Vet bevriezen gebeurt heel lokaal, precies op de plek waar jij dat randje vet weg wilt hebben. 

Vooraf maken we foto’s, meten we de omvang van de zone en tekenen we af waar de behandeling moet plaatsvinden. Vervolgens plaatsen wij op die plek de behandelkop, een applicator. Deze zuigt de huid vacuüm en koelt het intensief waardoor de vetcellen bevriezen. Om sneller meer resultaat te bereiken, hebben wij gekozen voor de Coolsculpt. Dit cryolipolyse-apparaat heeft namelijk vier behandelkoppen en is bovendien het meest geavanceerde, gerenommeerde en nieuwste apparaat voor cryolipolyse-behandelingen van dit moment.

Voordelen van de Coolsculpt

Voor wie is Cryolipolyse geschikt?

Vet bevriezen is geschikt voor iedereen, man en vrouw, zolang je maar 18 jaar of ouder bent, een BMI hebt die niet hoger is dan 32 en geen onderliggende aandoeningen hebt zoals Donath-Landsteiner, Cryoglobulinemia of extreme gevoeligheid voor koude. Ook bij het langdurig gebruiken van ontstekingsremmers en antibiotica is een behandeling niet mogelijk.

Bmi berekening tool

BMI hoger dan 32?

Bij een BMI van 32 of hoger is een behandeling vanwege gezondheidsredenen helaas niet mogelijk. In dat geval is het verstandig om eerst nog zoveel gewicht te verliezen dat de BMI genoeg daalt. Hoe hoog jouw BMI is, meet je gemakkelijk hier op onze site. Wil je ondanks jouw te hoge BMI toch al meer weten over de cryolipolyse-behandelingen? Dan ben je natuurlijk altijd welkom voor een kennismaking met onze specialisten. We vertellen je tijdens deze consult alvast wat de mogelijkheden kunnen zijn en wat je kunt doen om straks wel in aanmerking te komen voor een behandeling.

Is jouw BMI 32 of lager?

Is jouw BMI 32 of lager? Dan kom je in aanmerking voor plaatselijke vetbevriezing. Een medisch specialist neemt tijdens het eerste consult in onze kliniek jouw gezondheid met je door voor eventuele bijzonderheden binnen jouw gezondheid. Een extra controle vooraf dus om jouw geschiktheid voor een behandeling te bepalen.

Hoe werkt ons Cryolipolyse- apparaat?

De Coolsculpt is het apparaat dat we bij Eunoía Clinic gebruiken voor cryolipolyse. Dit geavanceerde apparaat is uniek in zijn soort; het maakt gebruik van een innovatieve technologie, vetcellen worden doeltreffend verwijderd en het levert geweldige resultaten op. Bovendien is het uiterst veilig en werkt het sneller dankzij de vier behandelkoppen!

Een behandeling in vet bevriezen moet zorgvuldig gebeuren maar moet zeker het gewenste resultaat bereiken. Vandaar dat we veel onderzoek hebben gedaan, nationaal en internationaal, om het beste apparaat te vinden voor de cryolipolyse-behandelingen. Dat beste apparaat bleek de Coolsculpt te zijn. Deze machine is Europees goedgekeurd (CE-keurmerk), FDA-approved en medisch verantwoord.

De werking van de Coolsculpt is uniek doordat het gebaseerd is op een 360°-koelingstechnologie. Die werkt als volgt: een op het lichaam afgestemde behandelkop van de Coolsculpt wordt met een beschermende gelpad op de huid geplaatst. Vervolgens worden die huid en de onderliggende vetlaag in de behandelkop van de machine gezogen.

Op die manier zijn alle vetcellen van die plek even goed bereikbaar. Door de 360° koeling rondom wordt elke vetcel vervolgens even diep en gelijkmatig gekoeld op -9°C. Die vetcellen kristalliseren dan door de kou. Na de behandeling die gemiddeld 40 minuten duurt, zijn de vetcellen afgestorven en zullen ze in de weken die volgen het lichaam op natuurlijke wijze verlaten middels het lymfestelsel (urine, transpiratie en ontlasting).

Before and after

Veelgestelde vragen

Cryolipolyse FAQ

Een behandeling met de Coolsculpt® duurt 40 minuten. Dat is exclusief de tijd die nodig is voor het uit- en aankleden, het plaatsen van de handstukken op het lichaam en een korte massage achteraf van het behandelde gebied. Reken dus op ongeveer een uur in totaal voor een behandeling. Heb je twee behandelingen achter elkaar, dan zal het in totaal zo’n anderhalf uur duren.

Tijdens de behandeling doet de Coolsculpt® het werk; het koelt de vetcellen van het gebied dat behandeld wordt. In die tijd kun jij rustig een boek lezen, een film kijken.

Nadat de gelpads zijn aangebracht op de huid, worden de behandelkoppen geplaatst. Zitten deze goed, dan wordt de Coolsculpt® aangezet. Op dat moment zuigt het de huid in de behandelkoppen, dat voelt even als sterk knijpen en trekken en het kan ook tintelingen veroorzaken. Dit gevoel trekt echter snel weg naarmate de huid sterker wordt gekoeld. Tijdens deze beginfase is er altijd een specialist bij je. Na de behandeling wordt de huid door de specialist goed gemasseerd. Dit zorgt voor een beter resultaat. De gehele behandeling wordt door onze cliënten als pijnloos ervaren.

Dat is sterk afhankelijk van het gewenste eindresultaat en de locaties die behandeld moeten worden. Per behandeling plaatsen we twee behandelkoppen waardoor we meer gebieden per keer kunnen behandelen. Ook kunnen twee behandelingen direct achter elkaar gepland worden, bijvoorbeeld bij verschillende delen van het lichaam. Wel kun je tijdens een lichaamsbehandeling ook een behandelkop voor de onderkin tegelijkertijd krijgen. Dan behandel je meerdere gebieden tegelijkertijd! Tussen behandelingen op hetzelfde gebied, moet acht weken tijd zitten om het lichaam de tijd te geven de bevroren vetcellen te verwijderen.

Tijdens het eerste consult maken we een persoonlijk behandelplan zodat je vooraf precies weet hoeveel behandelingen jij nodig hebt.

Nee. Direct na de behandeling mag je weer doen wat je van plan was; je kunt op de fiets naar huis, je kunt gaan sporten of aan het werk. De behandeling is geen operatie en er is geen verdoving nodig, je kunt dus weer gewoon verder met jouw bezigheden.

Jazeker. De Coolsculpt® heeft het CE-keurmerk wat betekent dat het Europees goedgekeurd is. Ook wordt het apparaat regelmatig door gecertificeerde instanties gecontroleerd en zijn onze specialisten ervaren en opgeleid om deze behandelingen met de Coolsculpt® uit te voeren. Bovendien wordt vooraf via een checklist persoonlijk de medische status bepaald en is bij elke behandeling een specialist aanwezig.

Om de huid extra te beschermen plaatsen we tussen de behandelkop en de huid een gelpad. De huid heeft dus nooit direct contact met het apparaat.

Het eerste resultaat is al zichtbaar 3 tot 5 weken na de eerste behandeling. 12 weken na de laatste behandeling kom je terug voor een controleafspraak. Daar maken we opnieuw foto’s die we vergelijken met de foto’s voor de eerste behandeling. Zo zie je precies welk resultaat je in totaal hebt bereikt.

Het behandelde gebied zal na de behandeling wat gevoelig zijn. Soms kan wat roodheid of een blauwe plek ontstaan. Dit is volkomen normaal en de huid herstelt zich hier weer van binnen enkele dagen.

Nee. Kou heeft altijd al een positieve werking op de huid en helpt het wat verstrakken. Ook als de vetcellen verdwijnen, wordt de huid niet slapper omdat dit heel geleidelijk gaat. De huid heeft dus de tijd om zich aan de nieuwe lichaamsvormen aan te passen. Was de huid al slap voor de behandeling, dan verandert dit echter niet.

Dat hangt van een aantal zaken af. Jouw BMI-score is een belangrijke indicator; als die 32 of hoger is, dan is het medisch niet verantwoord om cryolipolyse uit te voeren. We zullen je dan ook niet behandelen. Is jouw BMI lager, dan kan het in principe wel. Tijdens een persoonlijk gesprek, het eerste consult, bespreken we jouw medische geschiedenis en gezondheid. Daarna bepalen we of je in aanmerking komt voor een behandeling.

Cryolipolyse kan niet bij een aantal medische condities zoals:

* Donath-Landsteiner-sydroom

* Cryoglobulinemia

* Extreme gevoeligheid voor koude zoals bij de ziekte van Raynaud of koude-urticaria

Ook is een behandeling in vet bevriezen niet mogelijk bij sterk overgewicht; een BMI hoger dan 32. Twijfel je of jij wel in aanmerking komt voor deze behandeling? Ga dan in gesprek met onze specialisten. Zij beoordelen altijd jouw geschiktheid voor de behandeling tijdens het eerste consultgesprek.

Jazeker! Die enkele vetrolletjes zijn berucht; je kunt sporten en gezond eten wat je wilt maar vaak kom je niet van die laatste restjes vet af. Dat buikje, die onderkin, je rug of heupen. Dat hardnekkige vet verwijderen we wel met cryolipolyse. Door heel lokaal het vet te bevriezen kun je met deze behandeling wel van een plaatselijk vetrolletje afkomen.

Door de kou kristalliseren de vetcellen. Hierdoor sterven ze af en worden ze door het lichaam afgestoten. In de weken na de behandeling verlaten deze dode vetcellen via natuurlijke weg (urine) het lichaam.

Kort gezegd kan vet ‘van kin tot knie’ bevroren worden. Je kunt bij ons terecht voor:

* Kin; een onderkin of dubbele kin

* Bovenarmen

* Rug; flanken en rugvet rondom de bh-rand

* Buikvet, taille en lovehandles

* Heupen en dijen

* Knieën

 

 

Een cryolipolyse-behandeling verwijdert definitief de vetcellen. Dat resultaat is dus blijvend. Maar natuurlijk is een gezonde leefstijl na de behandelingen wel nodig, om een gezond, strak lichaam te behouden. Streng diëten raden wij niet aan, wel sporten, gezond eten en veel water drinken. Tijdens de behandeling adviseren wij je daar ook persoonlijk over.

Cryolipolyse in Groningen

Boek je afspraak via onderstaande link!