Laser Behandelingen

Apparatuur

Wanneer u wilt starten met laseren is het vaak zoeken naar een goed en geavanceerd laserapparaat. Welke past bij mij en waarom? EUNOÍA clinic werkt met een vernieuwde diode ICE laserapparaat. Ons laserapparaat beschikt over de nieuwste technologie van 2022 en produceert een krachtige lichtstraal, de energie van deze straal wordt in het pigment van de haarwortels omgezet in warmte. Hierdoor worden de haarzakjes vernietigd en is haargroei niet meer mogelijk.

Alexandrite

Ons laserapparaat combineert meerdere soorten lasers in één systeem . Er wordt gebruik gemaakt van Alexandrite 755nm, 808nm en Nd:YAG 1064nm. Ons apparaat is daarom bijzonder effectief en voor vrijwel elke huid- en haartype geschikt!

Doordat ons laserapparaat gebruik maakt van meerdere lasersystemen kunnen we bij EUNOÍA clinic alle huidtypen (I t/m VI) behandelen.

Ter indicatie

Voor de lichtere huidtypes, lichter en dunner haar wordt de Alexandrite ingezet. Deze golflengte kent een meer oppervlakkige penetratie gericht op de haarmatrix van de haarfollikel. Dit werkt goed bij het ontharen bij de oppervlakkige beharing in gebieden zoals de wenkbrauwen en bovenlip.

Voor de donkere huidtypes wordt de Nd:YAG gebruikt. Deze golflengte penetreert dieper dan de andere golflengtes en is daarom met name geschikt voor de behandeling van diep gewortelde haren zoals de hoofdhuid, oksels en schaamstreek.

Daarnaast beschikt het apparaat ook over de golflengte 808nm. Dit is de gouden standaard golflengte in laserontharing. Deze golflengte penetreert diep in de haar follikel. De medium penetratie diepte maakt deze golflengte zeer geschikt voor effectieve ontharing van gebieden zoals de armen, benen, wangen en baard.

In vergelijking met andere lasers, zijn er relatief minder behandelingen nodig. Gemiddeld bent u tussen de 8 à 10 behandelingen klaar.

Daarnaast heeft het apparaat een koelingssysteem. Op deze manier wordt de huid tijdens het behandelen direct gekoeld middels het hoogwaardige koeltechnologie.

Hoe werkt permanente laser ontharing?

Wanneer u wilt starten met laseren is het vaak zoeken naar een goed en geavanceerd laserapparaat. Welke past bij mij en waarom? EUNOÍA clinic werkt met een vernieuwde DIODE ICE 3D laserapparaat. Ons laserapparaat beschikt over de nieuwste technologie van 2022 en produceert een krachtige lichtstraal, de energie van deze straal wordt in het pigment van de haarwortels omgezet in warmte. Hierdoor worden de haarzakjes vernietigd en is haargroei niet meer mogelijk.

Behandeling

Op de dag van de vervolgafspraak dient het te behandelen gebied geschoren en schoon te zijn. Belangrijk!: epileren en waxen vóór of tijdens een behandelproces is niet toegestaan. Wij kunnen u niet behandelen wanneer u het te behandelen gebied epileert of waxt. Scheren is wel toegestaan!

Tijdens de behandeling wordt uw huid eerst gedesinfecteerd, waarna er vakjes op huid worden getekend. Hierdoor kan de huidspecialist extra nauwkeurig te werk gaan. De verkoelende gel wordt aangebracht op de huid, deze bevordert de werking van de laser en koelt gelijktijdig uw huid tijdens het ontharen. De huidspecialist zal met een strijkende beweging over het te behandelen gebied verplaatsen waarbij de laser veel pulsen afschiet. Hierdoor wordt de huid geleidelijk aan opgewarmd en vernietigen de laserstralen de haarzakjes en het eiwit daarin. Dit maakt haargroei onmogelijk.

Ter indicatie

Er zijn gemiddeld tussen de 6 en 10 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Laserontharen met een laser vs IPL?

De meeste mensen weten niet wat het verschil is. Beide worden immers aanbevolen als dé ontharingsmethode. Toch zitten er wel veel verschillen tussen deze methodes. Met als belangrijkste; met IPL worden de haarzakjes niet definitief vernietigd.

IPL is een flitslicht en laser een laserlicht. Bij IPL schijnt een breedspectrumlicht op de huid. Dit licht is diffuus, het raakt dus een groter deel van de huid. Het gevolg daarvan is dat het meer haarzakjes raakt maar elk haarzakje krijgt door die verdeling minder energie. Het effect is dan ook minder groot en de haarzakjes worden niet geheel vernietigd.

Laser werking

Een laserapparaat stuurt heel gericht licht. Dit licht is een sterke energiestraal, een gebundeld en krachtig licht dat per keer een haarwortel raakt.

Hierdoor is het effect per haarzakje vele malen groter dan bij IPL-licht. Bij een laserstraal warmt de energie elk haarzakje zodanig op, dat het direct vernietigd wordt. Hierdoor kunnen er geen nieuwe haren meer uit dit haarzakje groeien.

Het resultaat bij een laserbehandeling in ontharing is dus sneller effectief. Om eenzelfde resultaat te bereiken met een IPL, zijn veel meer behandelingen nodig. En zelfs dan worden bij IPL de haren niet definitief vernietigd.

Tenslotte is het verschil tussen beide methodes dat laserontharen met onze nieuwste laser mogelijk is voor iedereen, ongeacht huidtype of huidtint. IPL-ontharen kan alleen bij mensen met een licht huidtype, vanwege het risico op pigmentverschuiving en het verbranden van de huid.

Veelgestelde vragen

 • Heeft een laserbehandeling enig effect op mijn vruchtbaarheid?

  Nee, laser ontharen heeft geen effect op de vruchtbaarheid. De laser die bij Eunoía Clinic wordt gebruikt is de nieuwste laser die goedgekeurd is door de uiterst kritische Amerikaanse Food and Drug Administration keuringsdienst (FDA). Dit is de hoogste Amerikaanse autoriteit die medische apparatuur test voordat deze op de markt mogen komen.

 • Een laserpakket bestaat uit zes behandelingen.

 • Soms hoor je zorgelijke verhalen over laserbehandelingen die brandwonden veroorzaken of waarbij je schadelijke stoffen inademt. Dit komt voor, dus het is niet zo vreemd dat je je afvraagt of laserontharing schadelijk is. Het antwoord op deze vraag is simpel: Laserontharing is niet schadelijk, mits je dit in de juiste professionele kliniek laat doen. Bij ons bent u in goede handen.

 • Er zijn voor het apparaat dat wij gebruiken geen bijwerkingen bekend, maar u er kan in incidentele gevallen een pigmentverschuiving ontstaan van tijdelijke aard. Deze pigmentverschuiving kan optreden als men onder de zonnebank of in de zon is geweest vlak voor of na een behandeling. Om dit te voorkomen kunt u het beste tussen 10-14 dagen voor en na de behandeling uw huid niet aan direct zonlicht blootstellen of onder de zonnebank gaan. Het is verstandig om uw zongedrag met uw behandelaar te bespreken.

 • De minimumleeftijd om te worden behandeld bij Eunoía Clinic is 16 jaar. Tot de leeftijd van 18 jaar moet een ouder of voogd schriftelijk toestemming geven.

  Bedenk wel dat bij jongeren de haargroei nog maar net is begonnen en behandeling met laser wellicht weinig zin heeft. Immers een jong persoon is in de groei, en dat geldt dus ook voor haargroei.

 • Ook een zongebruinde huid kan een behandeling met onze Diode ICE 3D laser ondergaan. Dit komt doordat Diode ICE 3D zich op uiterst effectieve wijze richt op de proteïnen in het haarzakje en niet op het pigment van de huid. U kunt bij Eunoía Clinic dus ieder jaargetijde behandeld worden.

  Het is raadzaam ca. een week voor uw behandeling niet uitgebreid te gaan zonnen of gebruik te maken van een zonnebank. Uw huid moet simpelweg even tot rust komen.

 • Eunoía Clinic werkt met de meeste geavanceerde lasertechnieken en deze kunnen ieder huidtype behandelen. Het maakt niet uit of je een lichte huid of een donker getinte huid hebt. Dit komt doordat de Diode ICE 3D zich op uiterst effectieve wijze richt op de proteïnen in het haarzakje. De Diode ICE 3D is geschikt voor alle denkbare huidtypen.

 • De tijdsduur tussen behandeling bedraagt:

  • Gezicht 4 tot 6 weken
  • Lichaam 6 tot 8 weken
  Met andere woorden; na ongeveer 9 maanden kunt u van uw ongewenste haargroei af zijn!

 • Nee, op het te behandelen gebied mag geen deodorant (bij oksels) of andere cosmetische producten (bij gelaat) gebruikt worden op dezelfde dag van een laserbehandeling. Dit komt door de chemische stoffen die door de warmte van de huid anders kunnen worden opgenomen.

 • Bij iedere behandeling worden er haarzakjes vernietigd waardoor er geen nieuwe haar meer terug groeit. Na de eerste behandeling merkt u dat de haren al minder snel terug groeien. Na drie à vier behandelingen wordt het resultaat echt zichtbaar omdat er dan kale plekken op de huid ontstaan. Voor het optimale resultaat raadt ons team u aan om het behandelingstraject compleet af te ronden.

 • In principe kunnen alle gebieden waar haren op het lichaam aanwezig zijn, met laser behandeld worden. Het gebied rondom het oog en in het oor is niet toegestaan in verband met het risico op beschadiging van inwendig weefsel (oog, gehoorgang).

 • Een laserbehandeling wordt afgeraden als je:

  • zwanger bent
  • borstvoeding geeft
  • aan epilepsie lijdt
  • koorts of een infectie hebt
  • medicijnen gebruikt die je huid lichtgevoelig maken
  • ontstekingsremmers slikt
  • een pacemaker hebt
  • piercings, tatoeages of een implantaat hebt in het te behandelen gebied
 • Nee. Dit kunnen wij niet doen omdat iedere persoon uniek is. De laser werkt op ieder persoon anders waardoor wij geen garantie kunnen geven.

 • Het scheren van de haren mag gewoon tussen de behandelingen door. Harsen en epileren mag niet meer worden gedaan. Hierdoor verdwijnen de haarzakjes en werkt de laserbehandeling niet.

 • Het gevoel van de laser is te vergelijken als een elastiekje die tegen de huid wordt geschoten. Dit gevoel is heel kort en verdwijnt snel weer. Het is goed te verdragen en na de behandeling kan de huid gekoeld worden. De meerderheid voelt vrij weinig van een behandeling.

 • Tijdens de zwangerschap wordt laserontharen afgeraden omdat er niet bekend is of er schade kan worden toegebracht. Ook is de huid tijdens de zwangerschap gevoeliger voor pigmentverschuivingen. Ook gedurende de periode dat u borstvoeding geeft raden wij laserontharing af. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden na uw zwangerschap.

 • De laser geeft een lichtbundel af met een bepaalde golflengte. Deze golflengte reageert op het pigment in onze haren. Het licht van de laser wordt door het pigment omgezet in warmte waardoor het haarzakje vernietigd wordt. De haren waarvan de haarzakjes nog niet zijn vernietigd groeien terug en worden tijdens een volgende laserbehandeling opnieuw belicht. Haren hebben verschillende groeifasen en het is van belang de haren in al deze fasen te behandelen, daarom zijn er meerdere behandelingen nodig.